Algemeen

4 Tips Om Goede Aanbevelingen Op LinkedIn Te Krijgen

Een goed LinkedIn-profiel is voor een groot deel afhankelijk van jouw inbreng en het is aan jou om je profiel zo compleet mogelijk te maken. Maar, de input van anderen maakt je profiel nog net even sterker. Vooral aanbevelingen van anderen zijn belangrijk voor toekomstige werkgevers en recruiters. Begin zelf met het schrijven van aanbevelingen voor de mensen met wie je werkt of hebt gewerkt. Het schrijven van een aanbeveling zonder dat daarom wordt gevraagd, kan mensen motiveren om te reageren, dus het is een goede manier om zelf ook wat extra aanbevelingen te krijgen. Maar, schrijf ze niet alleen omdat je een aanbeveling terug verwacht, want niet iedereen zal dit natuurlijk doen. 

Hier zijn nog 4 tips om meer goede aanbevelingen op je LinkedIn profiel te krijgen:

Wees kritisch over wie je vraagt

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zoveel mogelijk aanbevelingen te vragen aan iedereen die je maar kunt bedenken, is het belangrijk om goed na te denken over welke mensen te vragen.  Het doel is om sterke aanbevelingen te krijgen van mensen die je werk goed kennen en die schrijven over jouw skills die het meest relevant zijn voor toekomstige werknemers. In plaats van alleen de online functie van LinkedIn te gebruiken om een aanbeveling aan te vragen, is het ook altijd beter om ze van tevoren te bellen om het persoonlijker te maken, bij te praten en uit te leggen waarom je hen om een aanbeveling vraagt. 

Wees specifiek

In plaats van de mensen die je om een aanbeveling vraagt vrij te laten schrijven, probeer  specifiek te zijn over wat je in de aanbeveling zou willen zien. Bijv. Wil je dat ze commentaar geven op je projectmanagementvaardigheden tijdens een specifiek project waarvoor je verantwoordelijk was? Vertel hen dat je zou willen dat hun aanbeveling daarop is gericht. Natuurlijk met tact, want je wilt ze niet het gevoel geven dat ze iets moeten schrijven, maar je kunt het zeker specifiek maken door ze te laten weten waarnaar je op zoek bent. 

Maak het persoonlijk

Wanneer je ze uitnodigt om je een aanbeveling te schrijven via LinkedIn, zorg er dan voor dat je altijd het standaardbericht verandert en persoonlijker maakt. Weinig mensen zullen een extra inspanning doen met het schrijven van een sterke en gepersonaliseerde aanbeveling wanneer ze een standaardbericht ontvangen, dus zorg ervoor dat je er een gewoonte van maakt om dat te veranderen in iets persoonlijker.

Maak een planning

Aanbevelingen op LinkedIn hebben een datum, dus je wilt niet dat al je aanbevelingen op dezelfde dagen geschreven wordt. Het ziet er een stuk beter als dit wat meer gefaseerd is, dus maak een planning met wie je wanneer gaat vragen. 

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018