info@typ.nl 070 - 2040355

De toekomst van W&S volgens typ

Geschreven door Fred op 13 november 2017

Werving & selectie, maar dan net even anders!

Sinds een kleine 2 jaar zijn we met typ nu bezig om werving & selectie positiever te positioneren. Door ons, nog steeds, vernieuwende businessmodel lopen we voorop in de verandering. Een mooi moment om eens terug te kijken op wat we tot nu toe hebben geleerd.

Nog even in het kort, wat zijn we aan het doen?

Het verdienmodel van typ is gebasseerd op het langdurig bemiddelen tussen kadidaten en werkgevers. Ondanks dat het om werving & selectie gaat betalen klanten van typ niet eenmalig een torenhoge fee, maar betalen ze maandelijks een gedeelte van de fee met de garantie dat deze stopt indien de medewerker binnen 3 jaar zou stoppen.

Wat hebben we geleerd?

Door dit model hebben we geleerd dat onze gesprekken met klanten nu vooral gaan over kwaliteit en langdurige samenwerking. Een effect dat we ook juist wilde realiseren en uniek als het gaat om werving & selectie. 

De meeste van onze bemiddelingen halen het eind van de rit, maar natuurlijk vallen er ook bemiddelingen weg. Het mooie is dat hierbij klanten nog steeds positief terug kijken op onze toegevoegde waarde, en doordat ze niet "te veel" hebben betaald kunnen we opnieuw voor ze aan de slag om nu wel de juiste kandidaat te selecteren.

Waar we geen rekening mee hadden gehouden is dat medewerkers misschien minder zouden gaan werken tijdens de looptijd van de overeenkomst t.a.v. de fee. Gelukkig kenmerkt onze manier van werken zich zo dat we voor iedere zich voorgedane situatie een passende oplossing hebben gevonden; zowel voor typ als voor onze opdrachtgever.

Wat brengt de toekomst?

Inmiddels hebben we via via gehoord dat er nog 1 andere partij in de markt actief is die ons model heeft overgenomen. Dat juichen we natuurlijk toe! Onze missie is het om onze manier van afrekenen voor werving & selectie de standaard te laten worden. 

Op naar eerlijke en mooie matches!

Terug

linkedin.com