info@typ.nl 070 - 2040355

Hoe houd je het levend?

Geschreven door typ op 28 november 2016

Webinars, online trainingen, ze vliegen om onze oren. Dankzij het internet is er op zo veel manieren kennis te vergaren, maar hoe zorg je nou dat de deelname aan deze online trainingen hoog blijft, dat je medewerkers er ook echt wat van leren en dit in de praktijk ook kunnen toepassen. Kortom.. hoe houd je deze digitale trainingen levend?

Je hebt allerlei trainingstools die online trainingen interactief maken. Denk hierbij aan TrainingTool. Zij zorgen ervoor dat je zelf daadwerkelijk deelneemt, een video van jezelf moet opsturen en dat vervolgens weer evalueert zodat je zelf kunt zien hoe je overkomt op anderen. Zeker leuk om te proberen, misschien ontdek je wel dingen van jezelf die je nog niet kent.

Voordelen online trainingen

Als werkgever kun je ook de voordelen van online trainingen inzien. Wat ideaal is aan online trainingen en webinars is dat iedereen individueel kan deelnemen in zijn of haar eigen tijd. Dit zorgt ervoor dat mensen zelf het juiste moment kunnen kiezen en dan dus waarschijnlijk meer op nemen en gemotiveerder zijn. Ook kunnen ze het keer op keer opnieuw terugkijken zodat ze daadwerkelijk begrijpen wat er wordt gezegd. Hier is in een klas vaak geen tijd voor en worden mensen teveel afgeleid door bijzaken. 

Om de deelname zo hoog mogelijk te houden moeten werknemers zelf inzien dat ze er iets aan hebben. Probeer voor iedere medewerker individueel passende trainingen te vinden. Wat ook kan helpen is het verbinden van een wedstrijdelement aan de trainingen. Doe je mee en haal je er zoveel mogelijk bruikbare informatie uit die je daarna kunt presenteren? Dan staat er een verrassing te wachten.  

Online trainingen passen bij deze tijd, maar we moeten er zelf voor zorgen dat het leuk blijft.

Terug

linkedin.com