info@typ.nl 070 - 2040355

Investeren

Geschreven door typ op 19 december 2016

Werk je vaak met stagiairs? Wil je graag dat ze het uiterste uit zichzelf halen en misschien we bij jou in dienst treden na hun stage? Dan zijn dit een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Voor een stagiair is een stage altijd harstikke spannend. Zorg dus dat alles goed voor ze geregeld is en dat ze zich welkom voelen. Zorg dat er een laptop is, een inwerkdocument, benodigde inloggegevens en een goede werkplek. Het is ook leuk om even tijd vrij te maken voor een kennismakingsmoment met alle collega’s.

Verwachtingen

Wat verwacht je van de stagiair? Zijn er bepaalde werkzaamheden waarvan je wilt dat hij of zij deze oppakt of ontwikkelt? Maak dat dan vanaf het begin af aan duidelijk. Maak samen een plan met doelstellingen die behaald moeten worden en neem tussentijds de tijd om te evalueren.

Wanneer iemand zich aan het ontwikkelen is, is training erg belangrijk. Probeer daar ruimte voor te maken. Zeker als er bepaalde doelstellingen aan des stage gekoppeld zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de stagiair meerdere facetten van het vak kan leren kennen. Laat hem of haar meedraaien op verschillende afdelingen zodat ze kunnen zien wat jouw organisatie allemaal te bieden heeft. 

Ga jij volgend jaar investeren in de toekomst en stagiairs de tijd van hun leven bieden?

Terug

linkedin.com