Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Recruiter

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter. 

Deze week zien we hoe Wouter, recruiter bij typ, te werk ging met een vacature voor een senior ICT-beheerder rol bij bosworX

Mijn aanpak

“Ik plan altijd eerst een inventarisatie – intake gesprek met de hiring manager, die legt dan o.a. uit wat de rol is en wat voor kwalificaties ze zoeken, zowel technische skills als op sociaal vlak. In dit geval ging het over een sociale IT rol maar het was ook een complexe rol qua werving want het ging om een ervaren IT’er, maar voor een supportdesk rol. Na dat inventarisatie gesprek met de manager, ga ik op zoek naar geschikte profielen. De eerste selectie doe ik via LinkedIn profielen en dan plan ik een eerste telefonisch gesprek. Dit is een intake tussen mij en de mogelijke kandidaat en de klant is hier nog niet bij betrokken. Voor mij is dat telefoongesprek aan de ene kant een manier om te kijken of iemand tijd in het selectieproces wil investeren, of ze het serieus nemen, en aan de andere kant weet ik eigenlijk meestal tijdens dit eerste korte gesprek of het een match is of niet.¨

Onderscheiden in een schaarste markt

“In deze markt is het bijna niet nodig om je te onderscheiden, er is gewoon echt schaarste aan goede profielen. Maar uiteindelijk gaat het vooral om duidelijk uit te stralen tijdens zo´n proces van ´dit wil ik, ik heb me heel goed voorbereid en ik heb de potentie om deze baan te beheersen´. 

In dit proces zijn uiteindelijk best veel kandidaten de revue gepasseerd, meer dan normaal gesproken in de processen waarvoor ik de werving doe. Chi sprong eruit omdat het een heel sociaal persoon is, met een Hbo-opleiding, wat managementervaring en een stabiele werkachtergrond. Hij had twee keer acht jaar ergens gewerkt en dat is een goed teken, job hoppers zijn voor mij wel een red flag. Hij was de enige systeembeheerder in z´n vorige bedrijf dus alles kwam bij hem terecht en hij was dus iemand die ook goed solistisch kan werken.¨

Leuk aan deze plaatsing

“Wat ik leuk vond aan deze werving was dat Chi heel erg openstond voor mijn rol en mijn inbreng. De recruiter rol had voor hem echt toegevoegde waarde om hem te helpen in zijn zoektocht. Ik wil graag een vertrouwenspersoon en sparringpartner zijn voor kandidaten en ik denk dat dat in dit geval zeker gelukt is. Chi is een stabiel en loyaal persoon en hij maakte heel bewust de keuze om te vertrekken bij zijn vorige werkgever en een stap omhoog te zetten.¨ 

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018