Algemeen

Inzetten op menselijk kapitaal blijkt onvermijdelijk

‘De huidige wereldeconomie leunt op menselijk kapitaal’ – voor veel mensen wordt deze stelling door de coronacrisis bevestigd. Al eerder labelden investeerders en economen 2020 tot het tijdperk van het menselijk kapitaal. Niemand had echter gedacht dat de waarde van het menselijk kapitaal bewezen zou worden door dit wereldwijd op pauze te zetten. 

Geen tekort aan grondstoffen, extreme weersomstandigheden of buitensporige inflatie die een financiële crisis veroorzaken. Maar een crisis die is ontstaan doordat mensen weken of maanden thuiswerken en minder kopen of op reis kunnen gaan. Toch is dit één van de scherpste, steilste, snelste en duurste beursdaling in de geschiedenis. Aldus onderzoek van Willis Towers Watson, een wereldwijde risicobeheer-, verzekeringsmakelaardij en adviesbureau. 

Zekerheid bieden geeft voorsprong

Ondanks het negatieve scenario dat hierboven geschetst is, zien de experts bij Willis Towers Watson ook een zeer positieve ontwikkeling. Bedrijven die doelgericht zijn en werknemers zekerheid bieden, hebben een voorsprong op bedrijven die dat niet doen. Bedrijven die erkennen dat ze niet zonder hun werknemers kunnen, handelen hiernaar. Zo kiezen deze werkgevers er bewust voor om niet te besparen op het menselijk kapitaal. De werknemers zijn nodig om de economie, tijdens en vooral ook na de huidige crisis, te herstellen. 

Sterker nog, bedrijven die grote beslissingen durven te nemen die aansluiten bij de doelen en waarden van het bedrijf, vergroten het gevoel van zekerheid bij de werknemers. Juist deze organisaties doorstaan stormen succesvoller dan bedrijven die dat niet doen. Investeren in het menselijk kapitaal lijkt hierdoor wel degelijk effect te hebben op het succes van een organisatie.

Investeren in menselijk kapitaal 

Juist nu is aandacht voor je menselijk kapitaal belangrijk. Met de juiste medewerkers blijft jouw bedrijf draaien. Het zorgt er daarnaast voor dat je wendbaar blijft. Als we nu al iets geleerd hebben van de huidige financiële crisis, is dat ons aanpassingsvermogen aardig op de proef wordt gesteld. Toch kwamen vele ondernemingen met creatieve en innovatieve oplossingen om toch te blijven draaien.

In crisistijd is alles anders en moeten we roeien met de riemen die we hebben. Dat geldt ook bij het aannemen van nieuw personeel. Geeft het een extra risico om iemand aan te nemen die je nog nooit in het echt hebt gezien? Als je bedenkt dat er wereldwijd tal van organisaties zijn die al jaren nieuwe werknemers aannemen op afstand, zonder fysiek contact valt dat allemaal wel mee. Dus blijf wel degelijk inzetten in jouw menselijk kapitaal, waarschijnlijk heb je het weer sneller nodig dan je denkt.

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018