Kandidaat Michael: ‘Niet actief op zoek, toch de overstap gemaakt’

Typ kijkt naar jou als mens. Omdat geen mens standaard is, zijn onze oplossingen dat ook niet.

“Ik was niet actief op zoek naar een andere baan, maar had wel mijn online cv een update gegeven”

Michael van der Burg, sinds een paar maanden werkzaam als IT Architect/Specialist bij Peopleware, was al vaker door recruiters benaderd, maar verder dan een paar verkennende gesprekken kwam dat niet. Een bericht van Ronald van typ trok zijn aandacht, waarna Michael al snel tegenover de recruiter van Peopleware aan tafel zat. Twee gesprekken later maakte een handtekening onder een nieuw contract zijn beslissing om te switchen van werkgever werkelijkheid.

“Ik was niet actief op zoek naar een andere baan, maar had wel mijn online cv een update gegeven,” vertelt Michael. “Ronald berichtte en informeerde mij over een vacature waar hij namens een mooi IT-bedrijf een geschikte kandidaat voor zocht. Toevallig kende ik het bedrijf, daarom vroeg ik door naar de scope en de arbeidsvoorwaarden. Dat bleek allemaal dik in orde, waarna ik enthousiast werd voor een persoonlijk gesprek.”

“Het gesprek met de recruiter van Peopleware verliep heel prettig. Er was sprake van een klik, we begrepen elkaar. Dat maakt een beslissing om te switchen van baan natuurlijk minder moeilijk, al was ik niet direct zo ver. Ronald haalde van tevoren nog even het net met mij op en ook na afloop heb ik met hem gesproken. Een mooi persoonlijke benadering van hem die naar mijn weten niet gebruikelijk is voor recruiters. Wat typ en Peopleware precies hebben besproken is voor mij een beetje gissen, maar ik weet dat de mensen van Peopleware goed voorbereid het gesprek in gingen en een goed beeld hadden van wie ze voor zich hadden. Na een tweede gesprek, dit keer ook met mensen waarmee ik nauw zou samenwerken, besloot ik om de stap te zetten.”

“Bij Peopleware zet ik samen met mijn collega’s projecten op voor nieuwe IT-oplossingen. Van adviseren, ontwerpen tot het implementeren en testen; wij nemen het gehele proces voor klanten over. Bij mijn vorige werkgever deed ik dat zelf, nu kom ik bij meerdere opdrachtgevers en heb ik meer afwisseling, uitdaging en kansen om te leren en meer vrijheid. Ik wilde niet ergens gaan werken waar ik dan vandaan gedetacheerd zou worden, want ik ben geen persoon met een uurtje-factuurtje mindset. Ik heb sterk het gevoel dat Ronald dat inzag voordat hij mij benaderde, want Peopleware voldoet als werkgever voor mij aan al die wensen.”

“Vanwege het invoelend vermogen dat Ronald op de mat heeft gelegd en mijn verdere prettige ervaring met typ, zou ik ze absoluut aanraden aan andere professionals. Sterker nog, dat heb ik al eens gedaan! Kijk je naar de ‘snelle wereld’ van recruitment, zie je toch dat het idee van werken en ontwikkelen zoals typ dat heeft, uniek is. Dat heeft vanzelfsprekend een grote aantrekkingskracht. Voor mijzelf, die niet actief een andere baan zocht, bleek dat toch een belangrijke reden om een overstap te overwegen.”

Meer kandidaatverhalen

Anneke

Anneke

Persoonlijk typ

Kim

Kim

Blij typ

Lara

Lara

Ambitieus typ

Fred

Meer weten?

Maak dan een afspraak met Fred

Kandidaatverhaal KimAnneke Zwart