Metaverses

vindt bij typ innovatieve consultants van een nieuwe generatie

Roy Bloem van Metaverses

Metaverses is niet op zoek naar consultants die werken op de traditionele manier. Ze zoeken mensen die op een innovatieve manier werken met datamigratie. Het bedrijf, opgericht in 2016, vindt dat datamigratie sneller, beter, efficiënter en transparanter kan. Roy Bloem, Managing Partner & Project Lead, zoekt jonge mensen met affiniteit voor de branche, die open staan voor deze nieuwe manier van werken.

“Ons bedrijf is ontstaan vanuit de traditionele datamigratie,” vertelt Roy. “We zagen een gat in de markt bij dataconversie-trajecten, vooral bij verzekeraars. Wij vonden dat dit beter kon. Datamigratie speelt in bijna elk bedrijf. We zijn gestart voor verzekeraars als Zwitserleven, maar hebben ook projecten gedaan voor de NS en het Stadsarchief van Delft. We zetten nieuwe tools en technieken in om trajecten te verbeteren. Daarnaast zoeken we mensen die nog niet volgens een vast patroon met data werken. Zo kunnen we ze veel leren en tot een nieuwe generatie data-consultants kneden.”

Werken vanuit het doel
“Het Metaverses team bestaat nu uit zes mensen. Eén van onze junior consultants hebben we gevonden met behulp van typ. Voor onze branche is het lastig om de juiste kandidaten te vinden. Veel gaat via ons eigen netwerk en sinds een jaar levert typ kandidaten.” Roy vervolgt: “Om eerlijk te zijn, hebben we zelf soms te weinig tijd om actief op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten. Typ vervult deze rol voor ons. Typ is heel open in de communicatie en werkt aan de persoonlijke relatie. Ze zijn continu bezig met reflecteren. Zo weten ze wat er bij een volgende zoektocht beter kan. Ik vind dit een prettige manier van werken. Binnen datamigraties redeneert Metaverses vanuit de doelstructuur richting de bron. We gaan in één of meerdere werksessie de mappings controleren en indien nodig aanpassen, dit gebeurt direct tijdens de sessies. Dat maakt ons snel en uniek. Ik vind dit een mooie overeenkomst met typ: ook zij duiken de vraag in, doen onderzoek en gaan zoeken naar een passende oplossing in de vorm van nieuwe een kandidaat.”

Unieke betalingsmethode
“Je leert een kandidaat pas echt kennen wanneer iemand daadwerkelijk komt werken. Natuurlijk weet je veel over iemand na een aantal gesprekken, maar daarna begint het pas echt. Typ maakt zich uniek door de betalingsmethode. Als het uiteindelijk toch geen match blijkt te zijn, stopt de beloning. Typ heeft daarom zelf belang om een échte geschikte kandidaat te vinden”, zegt Bloem. “Ik zie het terug in de tijd en energie van een zoektocht. Hilko, de consultant van typ waarmee we samenwerken, koppelt vaak terug hoe het gaat. Door typ hebben we er nu één hele leuke collega bij! Momenteel zijn ze voor ons op zoek naar een Senior consultant.”

Bloem: “Metaverses is uniek door de combinatie: mensen en techniek. In onze branche kijken we niet snel vijf jaar vooruit, de wereld verandert namelijk continu. Wat vandaag in de branche speelt, kan morgen verleden tijd zijn. Toch hoop ik dat we over een paar jaar een grote groei hebben doorgemaakt, dat de omvang groter is en de type dienstverleningen zijn uitgebreid. Typ kan hierin een mooie rol vervullen; zo brengen we elkaar verder.”

Fred

Aan de slag met typ?

Laat het Fred weten

Typ kandidaten