Tele2

“vindt bij typ 99 van de 100 keer dé match”

Egbert Kroon

Anders zijn dan standaard telecombedrijven; dat is in de kern de ambitie waarmee Tele2* twintig jaar geleden naar Nederland kwam. Dit zie je terug aan de werknemers. Of je nou werkt bij Sales, Customer Operations of Marketing; iedereen is zichzelf en wordt gehoord. Voor Tele2 is dit belangrijk. Kandidaten met een eigen identiteit en vernieuwende ideeën. Egbert Kroon, hoofd van de afdeling Network Services, vertelt hoe typ de match vindt.

“Bij een nieuwe kandidaat zoek ik het stukje rebel in de persoon. Ik kijk naar ervaring, maar vind eigenzinnigheid en ambitie net zo belangrijk. Heeft iemand het lef om eigen ideeën op tafel te leggen?” vertelt Egbert. “Typ snapt dit. Zolang ik me kan herinneren werken we al samen. Toen ik begon bij Tele2 werd typ door collega’s aangeraden. Ze zeiden letterlijk: ‘Zoek je een nieuwe kandidaat? Dan moet je bij Fred zijn!”

Kijken naar beide partijen
“Typ is meer dan een doorgeefluik van CV’s. Bij elke vacature duiken ze in het probleem. Wat houdt de functie in? Welke kandidaat lost dit probleem op? Typ doet research; ze zijn continu aan het toetsen of kandidaat en opdrachtgever een match zijn.” Egbert vervolgt: “Bij typ wordt erg gelet op de mens: past de kandidaat bij Tele2, in het team en bij de leidinggevende? En andersom, wil de kandidaat echt bij Tele2 aan de slag?”

“Dat resulteert in een heel hoog slagingspercentage. Iets wat we bij andere recruitments niet altijd zien. Ik durf te zeggen dat 99% van de typ kandidaten uiteindelijk bij ons komt werken. Zelfs wanneer ik een vacature zelf vaag vond, wist Fred met een paar telefoontjes toch de juiste kandidaat te vinden. Een stuk service en kwaliteit waar je bij typ op kan rekenen. Niet alleen tijdens de sollicitatieprocedure, maar ook daarna.”

Enthousiasme van typ
“Mede door de betrokkenheid van typ blijven kandidaten vaak voor langere tijd bij ons werken. Ze weten in wat voor branche ze terechtkomen en met wat voor collega’s ze gaan werken. Typ vindt voor ons altijd de match. Daarnaast is typ enthousiast over wat ze doen, dat doet de samenwerking goed.”

 

*Update: Tele2 is sinds 2020 onderdeel van T-mobile. 

Fred

Aan de slag met typ?

Laat het Fred weten

MediaSpringmetaverses