Algemeen

Wat Zijn Jouw Drijfveren Bij Het Kiezen Van Een Baan?

Het kiezen van een baan is een van de belangrijkste beslissingen die we in ons leven nemen. Het beïnvloedt niet alleen onze dagelijkse routine, maar ook ons geluk en persoonlijke groei. En vaak is een baan ook iets waar we ons mee identificeren, of dat nu terecht is of niet. Want, denk maar eens aan wat vaak een standaardvraag is op een verjaardag of als je iemand ontmoet: “en, wat doe je in het dagelijks leven?”. Bij het maken van deze belangrijke keuze is het daarom essentieel om onze drijfveren te begrijpen – de diepgewortelde motiverende factoren die ons aanzetten tot actie. 

In deze blog gaat het team van typ wat dieper in op de belangrijkste drijfveren die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan die goed bij jou past. 

  1. Passie: 

Dit is een van de meeste krachtigste drijfveren. Het is de vonk die je enthousiast maakt en je energie geeft. Wanneer je een baan hebt die aansluit bij jouw passies, voelt het werk minder als een verplichting en meer als een vervulling. De quote  “Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life” is niet voor niets zo populair! Dus, stel jezelf de vraag: “Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?” Identificeer je passies en zoek naar mogelijkheden om ze te integreren in je werk.

  1. Persoonlijke Ontwikkeling: 

Mensen zijn van nature gericht op groei en ontwikkeling. Het kiezen van een baan die mogelijkheden biedt voor persoonlijke groei is daarom van groot belang. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet het gevoel hebt dat je vastzit en altijd hetzelfde doet. Een stimulerende werkomgeving die groeimogelijkheden biedt, zal je niet alleen professioneel verrijken, maar ook je zelfvertrouwen vergroten en je carrièrevooruitzichten verbeteren.

  1. Normen & Waarden: 

Het werken voor een organisatie die jouw normen en waarden weerspiegelt, is essentieel om te zorgen dat je je op je plek voelt. Jouw persoonlijke waarden moeten aansluiten bij de bedrijfscultuur en de missie van het bedrijf. Dit zorgt voor een gevoel van integriteit en voldoening in je werk. 

  1. Beloning: 

Hoewel het salaris zeker niet de enige factor is die telt, is het natuurlijk wel belangrijk. Je wilt toch een baan die financiële zekerheid biedt en je in staat stelt om een comfortabel leven te leiden. Het gaat hierbij niet alleen om het salaris zelf, maar ook om de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen, pensioenregelingen en flexibele werktijden. Een eerlijke beloning voor je inspanningen is ook van belang om gemotiveerd en betrokken te blijven.

  1. Werk-privébalans: 

Het hebben van voldoende tijd en energie voor jezelf, je familie en je hobby’s zorgt voor een gezonde levensstijl en helpt burn-out te voorkomen. Bij typ zeggen we altijd we werken om te leven en niet andersom. Zoek dus naar banen die flexibiliteit bieden, zoals thuiswerken, flexibele werkuren of de mogelijkheid om verlof op te nemen wanneer dat nodig is.

Bij het kiezen van je volgende baan is het echt belangrijk om aandacht te besteden aan je drijfveren. Een carrière vinden die aansluit bij jouw drijfveren zorgt niet alleen voor professioneel succes, maar ook voor persoonlijk geluk en voldoening. Wil je hier graag samen eens over sparren of kan het team van typ je helpen om die perfecte baan te vinden die aansluit bij jouw drijfveren? Neem dan vooral contact met ons op! 

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018