Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Fast Lane

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter. Maar, deze maand pakken we er nog een extra invalshoek bij, die van Fast Lane.

Deze week zien we hoe Kees en Nico, met het Fast Lane team, betrokken waren bij de plaatsing van Lesley bij ESET.

Wat doet Fast Lane eigenlijk?

“Fast Lane heeft o.a. een talentprogramma wat mensen omschoolt naar junior netwerkbeheerder. Het certificaat wat hiermee behaald wordt is het standaard certificaat voor startende netwerkengineers. We hebben dit programma opgezet met Cisco, het UWV en het team van Fast Lane. De eerste vijf weken volgen de deelnemers fulltime generieke trainingen, zoals IT Essentials, Network Essentials en Cyber Security Essentials. Daarna gaan ze drie maanden de diepte in, met Cisco CCNA (Cisco Certified Networking Associate) 2 dagen in de week klassikaal, aangevuld met begeleide zelfstudie.

Dit programma werd ook aangeboden in samenwerking met Cisco en het UWV aan mensen in de WW. Na het informatieve webinar dat we organiseerden hadden 150 personen interesse. Daarvan hebben er uiteindelijk 50 gesolliciteerd en bleven er, na de interviews en testen, 25 over. Van die 25 hebben er 22 het hele traject doorlopen en zijn er inmiddels 11 gestart met een nieuwe baan, waaronder Lesley dus bij ESET.

We coachen de kandidaten ook en hebben contact met de Werkgevers Servicepunten (WSP) van het UWV. Daarnaast blijven we in contact met de deelnemers nadat ze begonnen zijn bij hun nieuwe werkgever. Ze krijgen namelijk ook de kans om gesubsidieerd een volgende cursus te doen om zich zo te blijven ontwikkelen. Hun eerste opleiding was erg theoretisch gefocust, dus de tweede keer zal meer vanuit een praktijk perspectief zijn.”

Wat zoeken jullie in een deelnemer?

“Mensen met voldoende leer- en denkvermogen, maar vooral mensen die heel graag willen. Ze moeten passie hebben voor IT en hard willen werken. Want het programma is een unieke kans, maar geen quick fix. De deelnemers zijn meer dan vier maanden fulltime bezig geweest om te komen waar ze nu zijn.”

En wat doen jullie als de certificaten behaald zijn?

“We proberen de kandidaten te plaatsen bij werkgevers door tijd en aandacht te besteden aan het uitleggen van het programma en het proces. Op deze manier gaan werkgevers inzien dat de organisatie niet verder komt wanneer ze blijven vasthouden aan harde eisen. We maken juist stappen wanneer we samen bekijken welk talent beschikbaar is en hoe we dat talent kunnen ontwikkelen. Want wanneer we waarde toevoegen aan een medewerker wordt die medewerker niet alleen heel interessant voor de arbeidsmarkt, maar wordt het ook een loyale medewerker. Waar krijg je immers zo’n mooie kans?”

Leuk aan deze plaatsing

“Het mooie aan dit programma is dat je echt iemands toekomst kunt veranderen. Met dit certificaat maakt het niet uit wat je hiervoor hebt gedaan. Kijk naar Lesley, hij was zwemleraar voor hij bij Fast Lane kwam, dus hij zou nooit een kans hebben gekregen voor de baan die hij nu heeft zonder dat certificaat. Door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen zit hij nu waar hij zit en we weten zeker dat ESET er een ontzettend loyale medewerker bij heeft, want Lesley was echt blij met de kans die hij heeft gekregen.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018