Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Kandidaat

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter. 

Deze week zien we hoe Tim, incident handler bij Fox IT de plaatsing bij zijn nieuwe werkgever heeft ervaren.

Knopen doorhakken 

“Ik wilde van mijn hobby mijn werk maken en mijn intrede doen binnen de cybersecurity sector. Afgelopen zomer ben ik eens goed gaan nadenken over mijn energiegevers, mijn passie en het werk dat ik toen deed. Na een negen jaar durende carrière als beroepsmilitair en bijna twee decennia een mooie carrière in de ICT was ik na het blussen van de nodige brandjes binnen operationele rollen het management ingegroeid. Veel mooie rollen, taken en verantwoordelijkheden, bij meerdere grote werkgevers, heb ik mogen ervaren en uitvoeren, en toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ik miste de techniek, de vingers aan de knoppen en de spanning van de eerdergenoemde ‘brandjes’. Ik besloot toen mijn rol als manager binnen de ICT in mijn spreekwoordelijke rugzak te stoppen, mijn ontslag in te dienen en mijn hart te volgen om op zoek te gaan naar een rol in cyber”.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

 “Via een gezamenlijk contact in ons netwerk kwam ik bij Fred terecht, zijn wil om iemand te helpen richting de cybersecurity is ongekend. Hij begreep waar ik vandaan kwam en was meer dan bereid om mij te gidsen door het landschap, ook bracht hij mij ter oriëntering in contact met mensen die al langer werkzaam zijn in deze branche. Hierdoor leerde ik in korte tijd hoe de cybersecurity organisaties zijn opgebouwd, waar mijn kansen liggen en waar ik mij verder zou moeten ontwikkelen. Dit is ontzettend waardevol geweest en heeft mij dus echt fantastisch op weg geholpen.”

Netwerken & LinkedIn

“Ik heb vanuit een veelvoud van contacten en connecties berichten ontvangen over het neerleggen van mijn rol als manager en het volgen van mijn hart richting de cybersecurity. Tips, adviezen, serieus lange en zeer informatieve gesprekken met bekenden en (tot dan toe nog) onbekenden maakten dat de opmerking ‘Faith in humanity restored’ slechts een understatement blijkt te zijn! Wat een ontzettend mooie ervaring was alleen al deze achtbaan die Linkedin heet tot nu toe. En met veel plezier en enthousiasme ben ik nu net begonnen bij Fox-IT in Delft als Incident response handler! Een rol die ik met enorm veel plezier en liefde voor het vak ga oppakken, ik kan dan ook niet wachten om daar mijn eerste stappen te mogen zetten.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018