Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Kandidaat

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter.

Deze week zien we hoe Lesley, zijn plaatsing als Supportmedewerker ICT bij ESET heeft ervaren.

Passie voor IT

“Ik heb als van alles en nog wat gewerkt, mijn laatste baan was zwemles geven aan kinderen. Van kleins af aan ben ik wel altijd geïnteresseerd geweest in ICT en ik was altijd bezig netwerkjes te bouwen en zo. Ik kwam via het UWV bij Fastlane terecht en ik dacht dat dit een mooie kans zou zijn om te kijken of ik de stap op werkgebied ook naar de ICT kon maken. Bij Fastlane heb ik een opleiding van 4 maanden gedaan tot systeembeheerder, we hadden online les en deden praktijkervaring op in een virtuele omgeving. Ik heb er echt hard voor moeten werken en was 40 uur per week aan het studeren, maar ik heb nooit zorgen gehad over dat ik het zou halen.”

Eerste baan in de ICT

“Tegen het einde van het traject, begin je na te denken over een baan en Fastlane heeft een netwerk van bedrijven die je profiel kunnen zien. Irian, van typ, nam toen contact met me op en we hebben het over enkele mogelijke vacatures gehad. De vacature bij ESET sloot het beste aan ook op mijn persoonlijke situatie en voorkeuren.

Mijn onboarding was geweldig. Ik werd gelijk overal bij betrokken en er werd echt de tijd voor me genomen. Ik voelde geen druk maar word vrij gelaten om dingen goed te doen i.p.v. zo snel mogelijk. Ik heb ook superleuke collega´s en ben zo blij met de kans die ik heb gekregen.”

Begeleiding vanuit typ

“Ik was blij met de begeleiding van Irian. Hij gaf me de vrijheid, maar was beschikbaar als ik hulp nodig had of even wilde overleggen. Ik bereid me eigenlijk zo min mogelijk voor op een sollicitatiegesprek, ik wil zo echt mogelijk overkomen dus ik ga geen zinnen instuderen of zo. Ik ben wie ik ben en ik weet wat ik weet. Het enige wat ik heb gedaan is me inlezen in het bedrijf.”

Loopbaanadvies voor anderen die willen switchen

“De kans die ik nu heb gehad, die is zeker niet vanzelfsprekend. Mijn advies voor anderen is om niet op te geven, blijf er voor gaan en neem stappen die misschien overbodig lijken. Ik heb bijvoorbeeld meerdere keren de IT-persoon van het UWV gebeld voor het traject van Fastlane. Hij vond me waarschijnlijk al een beetje irritant want ik bleef pushen voor dit traject ook al voldeed ik niet aan alle eisen. Uiteindelijk mocht ik na een competentietest en vooral mijn enthousiasme toch beginnen. Dat komt echt omdat ik die extra stappen heb genomen en ervoor en blijven gaan.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018