Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Kandidaat

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter. 

Deze week zien we hoe Chi, senior ICT-beheerder bij bosworX, de plaatsing bij zijn nieuwe werkgever heeft ervaren.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

“Ik was aan het rondkijken voor een nieuwe uitdaging en had mijn LinkedIn profiel aangepast, zodat recruiters konden zien dat ik beschikbaar was. Toen heeft Wouter van typ contact opgenomen omdat hij op zoek was naar een systeembeheerder.

Ik ging toen in gesprek met Wouter. Wat mij gelijk opviel was dat Wouter mijn LinkedIn profiel beter kende dan ik zelf en dat was erg prettig. De meeste recruiters kijken blind op technologie-kennis en Wouter keek echt naar de rode draad en ontwikkeling in mijn profiel. Hij luisterde goed en probeerde te achterhalen waar ik naar op zoek was, en uiteindelijk zijn we bij BosworX uitgekomen.” 

Blij met nieuwe stap

“De onboarding was fijn. BosworX heeft fijne collega’s die altijd klaar staan om elkaar te helpen en te ondersteunen. Hierdoor leerde ik snel de omgeving kennen, en kon gelijk mijn ding doen waarvoor ik aangenomen was.  

Om gelukkige te zijn in mijn werk heb ik een werkomgeving nodig waar ik mij kan door ontwikkelen. Waar ik mensen kan helpen met mijn kennis en ervaringen. 

Ik vind het leuk om continu dingen te doen en te leren. Daar krijg ik binnen BosworX voldoende mogelijkheid in en ik hoef me zeker niet te vervelen.” 

Tips voor andere IT-professionals die voelen dat het tijd is voor iets nieuws

“Wanneer je merkt dat je niet meer kan door ontwikkelen en geen uitdaging meer ziet in je werk dan is het volgens mij tijd voor iets nieuws. Mijn tip zou zijn om dan eens in gesprek te gaan met Wouter.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018