Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Hiring Manager

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter. 

Deze week zien we hoe Carissa, manager front office bij bosworX, het aanpakte voor een senior ICT-beheerder rol in haar team.

Onderscheiden van de rest

“Wij vinden het belangrijk dat een kandidaat zichzelf is tijdens een sollicitatiegesprek. Naast kennis zijn motivatie en drijfveren belangrijke aspecten binnen ons sollicitatieproces. Op basis hiervan proberen wij te achterhalen of de kandidaat binnen onze organisatie past.”

“Bij Chi hebben we voornamelijk gelet op mentaliteit en of hij in het team past, daarnaast speelde technische kennis ook een rol. Als de persoon de juiste motivatie en instelling heeft kan je diegene wel de juiste kennis bijbrengen.”

“Chi is een rustig persoon die veel dingen overziet. Hij heeft meerdere jaren ervaring en komt zelfverzekerd over, dit is belangrijk in de functie aangezien wij binnen het team op zoek waren naar wat senioriteit. Daarnaast is Chi gemotiveerd om zijn kennis uit te breiden en door te groeien zodat ook moeilijkere vraagstukken door hem worden opgepakt.”

Samenwerking met typ

“Wij ervaren het als prettig dat de eerste selectieprocedure door Wouter is gedaan. Hij kent onze organisatie en weet waar wij naar op zoek zijn. Daarnaast ervaren wij dat Wouter echt een sparring-partner is gedurende het gehele traject. Hij geeft eerlijk zijn mening. Hierdoor wordt de selectieprocedure verkort en zit je eerder met je juiste personen aan tafel. De eerste beoordeling van de kandidaat is dus belangrijk.

De samenwerking met Wouter hebben wij als prettig ervaren. Wouter gaf zijn mening en advies over de kandidaat. Het is fijn als je het eerste selectieproces uit handen kan geven zodat je direct met de juiste kandidaat aan tafel zit. Wouter doet het voorgesprek en weet wat onze eisen en wensen zijn.”

Loopbaanadvies voor IT-professionals 

“Kijk goed wat je zoekt en wat je belangrijk vindt bij een werkgever. Kijk hierbij verder dan alleen arbeidsvoorwaarden. Cultuur, doorgroeimogelijkheden en investering in personeel zijn ook belangrijke randvoorwaarden. Want met plezier naar je werk gaan is ook belangrijk!”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018