Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Recruiter

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter. 

Deze week zien we hoe Fred, eigenaar van typ, te werk ging met een vacature voor een vacature bij Fox-IT.

Mijn aanpak

“Als ik een vacature binnen krijg dan ga ik allereerst op zoek naar de belangrijkste reden waarom iemand dit zou moeten willen. Waarom is deze rol cruciaal voor deze werkgever. Wie wordt de manager en wat kunnen we zeggen over zijn stijl. Dat zegt veel over het type medewerker dat goed kan passen. 

Wat betreft kandidaten, ik vind zelf een summary boven aan een cv het meest zeggen. Daarin lees je de drijfveren van iemand en ook wat zijn ambitie is. Daarnaast lees ik graag over de resultaten die mensen hebben gebruikt in hun werk. En, heel belangrijk, maak je eigen cv. Klinkt gek maar ik zie te veel dezelfde cv’s. Natuurlijk moet je goed kijken naar andere cv’s om inspiratie op te doen en te gebruiken wat je aanspreekt, maar laat wel jezelf zien. Daarnaast houd ik van cv’s die me iets vertellen over de persoon achter het cv. Denk hierbij aan de muziek / artiesten waar je van houdt of welk boek je als laatste hebt gelezen, etc.”

Begeleiding van de werkgever en de kandidaat

“Ik houd het proces in de gaten en zorg dat iedereen de laatste en goede informatie heeft. Daarnaast zorg ik er voor dat de werkgever een eerlijke indruk maakt op de kandidaat. Van begin tot eind ben ik betrokken en zorg ik er voor dat een traject niet misloopt op basis van praktische zaken.

De kandidaat, zeker in dit geval, begeleid ik in zijn opties verkennen. Zeker weten wat bedrijven zijn die passen bij de ambities van de kandidaat. Specifiek voor Tim en Fox geldt dat hij hier voldoende ruimte heeft om te kunnen leren, maar ook al direct van toegevoegde waarde te zijn. Ik heb duidelijk uitgelegd wat de ambities zijn van Fox, wie de manager gaat zijn, en hoe hij de functie zou moeten zien. Want een functietitel is 1 ding, maar hoe ziet die rol er bij dit bedrijf uit?”

Leuk aan deze plaatsing

“Deze kandidaat is wel erg uniek. Ik werd getipt onder een LinkedIn post of ik mee wilde denken. Tim wilde namelijk uit de IT en de Cyber security in. Daar had hij geen papieren voor. Tim is het geworden door zijn tomeloze enthousiasme en zijn doortastende persoonlijkheid. Hij heeft een hele duidelijke drive en kan dat ook goed voor het voetlicht brengen. Tim heeft ook de uniek combinatie van een militaire achtergrond en ervaring als IT-manager. En daarmee is het een mooie basis voor de functie van Incident Respons Coördinator.

Het mooiste van dit traject is dat Tim een oriëntatie gesprek heeft gehad met een manager van een ander Security bedrijf. Die heeft hem goeie tips kunnen geven wat hij moet doen om succesvol te worden in cyber. Hierin zie je heel duidelijk dat bedrijven aan de ene kant concurreren, maar ook samenwerken om Nederland veilig te houden.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018