Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Recruiter

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze nieuwe rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter.

Deze week zien we hoe Hilko recruiter bij typ, te werk ging met een vacature voor een Head of Customer Care rol bij Micazu

Mijn aanpak

“Als ik een vacature binnenkrijg, ga ik graag bij de werkgever langs. In dit geval zijn we bij Micazu langsgegaan om kennis te maken en de vacature en organisatie nader te bespreken. Zo krijgen we een goed beeld van waar een medewerker terecht gaat komen, wat de bedrijfscultuur is en horen wat belangrijk is in de functie.

Wat deze plaatsing voor mij extra leuk maakte was dat het niet een standaard rol is waar we vaak voor werven en dat het voor een kleinere organisatie is, waar een persoonlijke match nóg belangrijker is.”

Selectiecriteria

“Eigenlijk kijk ik bij elke rol en bij elke werkgever anders naar een cv. In dit geval zocht ik iemand met ervaring met het aansturen van een Customer Care team en iemand die zo’n team verder kan uitbouwen. We zochten een proactieve kandidaat met de juiste ervaring, iemand die communicatief sterk is en leidinggevende capaciteiten heeft. En het liefst ook nog ervaring of in ieder geval affiniteit met de branche.

Uiteindelijk is Ellen het geworden omdat zij bij haar vorige werkgever al eens een team / afdeling heeft helpen groeien en ze paste qua persoon heel goed in het team. Verder had ze ervaring binnen de reisbranche.”

Begeleiding

“Ik ben vaak aanwezig bij sollicitatiegesprekken om bijvoorbeeld daarna eventuele tips te geven aan de kandidaat of dingen door te spreken met de werkgever. Ik probeer zowel de werkgever als de kandidaat echt te leren kennen zodat ik goed kan inschatten of dit een goede match kan zijn en ook aan beide kanten kan uitleggen waarom ik dit denk. Ik probeer de werkgever buiten een CV, echt een goede omschrijving te geven van wie de kandidaat is, wat haar ambities zijn, wat haar typeert etc. Ditzelfde doe ik aan de andere kant met de kandidaat, zodat zij ook echt duidelijk heeft wat voor organisatie het is is, hoe ze daar werken en wat ze zoeken.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018