Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Kandidaat

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter.

Deze week zien we hoe Mark, nu project manager bij Solutions30, terecht kwam in deze rol.

Loopbaan tot nu toe

“Na veel jaren interne Functioneel Beheer functies te hebben gedaan bij een paar bedrijven werd het tijd om eens verder te kijken. Ik was “uitgegroeid” bij de werkgever waar ik zat en kwam niet echt verder tot een volgende stap. Ik ben via LinkedIN bij BOW-ICT terecht gekomen, een klein detacheringsbureau. Door de vrijheid, flexibiliteit en het vertrouwen bij BOW-ICT heb ik al enkele leuke en verschillende opdrachten gedaan. Van Implementaties met een stukje Functioneel Beheer tot Implementatie en Project Management opdrachten.”

Voorbereiding in het proces

“Ik probeer dan via LinkedIN of de website van het bureau te achterhalen hoe ik ze kan bereiken om de opdracht in hoofdlijnen telefonisch te bespreken zodat ik ook weet of het een goede match kan zijn tussen mij en de opdrachtgever. Verder ga ik altijd open de gesprekken in, natuurlijk lees ik me wel even in, in de opdrachtgever als die dan al bekend is. Die staan namelijk niet altijd bij de opdracht.”

Onboarding

“De huidige opdracht was voor mij een diepe sprong in het diepe. Van de IT kantoorwereld naar een opdracht als projectmanager voor de aanleg van glasvezel (FttH) midden in de stad. Ik heb door de opdrachtgever direct de vrije hand gekregen om alles zo in te richten zoals ik dat goed acht (binnen de richtlijnen). Het leuke is dat ik ook direct het effect zie van het werk, elke dag komen er meer glasvezelsprietjes bij de deuren omhoog. Ook heeft het directe impact op de bewoners omdat je langs hun huizen komt met een graafploeg om de kabels te leggen.”

Gelukkig zijn in mijn werk

“Uiteindelijk is de keuze voor mij om de detachering in te gaan een goede geweest. Ik word langzaam onrustig als ik heel lang hetzelfde werk moet doen zonder nieuwe uitdaging daarin. Juist de detachering zorgt ervoor dat ik bij een opdrachtgever een mooi project kan doen, kan afronden en dan weer door naar een andere opdrachtgever voor een nieuw project. Daarbij zie je op mijn CV best grote verschillen in de opdrachtgevers en opdrachten, maar dat maakt het voor mij enorm leuk en uitdagend.”

Tips voor anderen die voelen dat het tijd is voor iets nieuws

“Dan zou ik dat zeker eens rondkijken en bij een ander bedrijf praten. Soms kan het erg vertrouwd zijn om ergens maar te blijven zitten en elke maand je salaris te ontvangen wat natuurlijk prima is. Maar als je juist voelt dat de uitdaging of doorgroeimogelijkheden (en dat hoeft echt niet altijd omhoog te zijn naar een managementfunctie) er niet zijn, dan kan het geen kwaad om eens rond te kijken. Als het bedrijf niet bevalt dan is dat dikke vette pech, maar in de huidige markt zijn er kansen genoeg om dan nog eens te kijken wat dan wel matcht. Uiteindelijk is dat dan ook weer een leermoment geweest om te ervaren wat dan juist niet past en wat je bij het kiezen van een volgende baan dus kunt meenemen.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018