Algemeen

Een Kijkje Achter De Schermen – Recruiter

Hoe gaat dat nou in z’n werk, een plaatsing van een kandidaat bij een nieuwe werkgever? In deze rubriek op de blog geven we je een kijkje achter de schermen. Elke maand kijken we naar een plaatsing vanuit drie invalshoeken: de werkgever, de kandidaat en de recruiter.

Deze week zien we hoe Fred, eigenaar van typ, het aanpakte voor een project manager vacature bij Solutions30.

Eerste opdracht bij Solutions30 met mijn eerste klant bij typ

“Dit was de eerste vacature die we bij Solutions30 hebben gevuld, maar de relatie met Hein gaat heel ver terug. Hein was mijn eerste klant toen hij nog directeur Zakelijke Markt bij Tele2 was. Ik was nog niet voor mezelf begonnen en Hein gaf toen aan dat hij wel met me in zee wilde gaan. Die bevestiging was een van de redenen waarom ik uiteindelijk ben gaan ondernemen. Nu zijn we 12 jaar verder en heeft hij in z´n nieuwe rol als Business Unit Manager bij Solutions30 deze aanvraag bij typ uitgezet. Wat ik aan deze plaatsing zo gaaf vond, is dat hij eigenlijk met een paar zinnen een type kandidaat omschreef en vooral ook gevoelig was voor iemands houding, gedrag en attitude. Allemaal dingen die je normaal gesproken niet in een vacatureomschrijving ziet terug komen. En, waarbij ik als consultant getriggerd word om te bedenken wat voor type aan de ene kant goed met Hein zou kunnen samenwerken, maar aan de andere kant succesvol kan zijn in de rol van project manager in deze context. Je moet kunnen werken met lokale overheden, en ze overtuigen van de case van glasvezel in die regio, maar ook met de uitvoerende kant met aannemers en onderaannemers om dit met de juiste kwaliteit te leveren. Best een uitdaging dus.”

Geen ervaring in de industrie

“Wat deze plaatsing extra interessant maakte, is dat de kandidaat geen ervaring had in een infrastructureel project. En, dat Hein toch heeft ingezien dat Mark een hele goede kandidaat was op basis van zijn organisatorische skills en de manier waarop hij zich presenteerde. Mark kon voorbeelden aanhalen van zijn stakeholder management skills in andere projecten, in een andere context, die zijn potentieel duidelijk aangaven. En wat ik bij Mark heel interessant vind, is dat hij gewoon heel resultaatgericht is en heel what is you is what you get. Dat is een stijl die heel goed bij deze opdracht past, maar ook bij Hein als opdrachtgever.”

Samenwerken met werkgever

“Er was weinig begeleiding voor deze vacature, want Hein maakte een keuze op basis van een gevoel. Hij kon in een gesprek van 30 minuten prima aanvoelen of hij iemand voor zich had die de verantwoordelijkheid aan kan en die zich bewust is van zijn eigen kunnen en beperkingen. En dat was in dit geval, het geval. Eigenlijk wist ik vooraf ook wel dat dit een goede match zou zijn.”

Begeleiding van kandidaat

“De kandidaat had wel iets meer begeleiding nodig en niet zozeer omdat hij twijfelde maar meer om duidelijk te krijgen wat een infrastructureel project nou eigenlijk inhoudt. En dat in relatie tot zijn eerdere opdrachten die veel meer op het gebied van software-implementatie lagen. Dus hij had de juiste informatie nodig en ook de context van een jonge, groeiende onderneming.”

Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen het vinden van kandidaten

“Nog een leuk weetje is dat Solutions30 nu ook een kantoor heeft in de ruimte waar we met typ tot december ook hebben gezeten in Den Haag. En dat contact hebben wij gelegd met de eigenaar omdat we wilden helpen. Een goed voorbeeld van hoe we graag samenwerken en dat onze betrokkenheid met opdrachtgevers veel verder gaat dan alleen het vinden van de juiste kandidaten.”

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018