Algemeen

Tien jaar Typ

Typ is jarig! Tien jaar geleden kregen we de naam Talented Young Professionals. Oprichter Fred Smulders presenteerde zijn geesteskind aan twee grote Telecom-partijen en zij gaven hem het beslissende zetje om van een plan tot onderneming over te gaan.

Jonge mensen praktisch opleiden tot IT professional en dit traject succesvol begeleiden met de ondersteuning van professionele opleiders. Met deze propositie betrad Talented Young Professionals de markt. Tien jaar later heten we gewoon typ. We staan nog steeds in contact met de ‘talented young professionals’ van het eerste uur die zijn uitgevlogen binnen het IT en Telecom domein. Typisch typ en ook typisch Fred. Boegbeeld, aanjager en nog altijd cultuurbewaker anno 2021.

Er is veel veranderd in tien jaar tijd. Typ is rijper, professioneler en voor onze doelgroep herkenbaarder geworden. De voorbije jaren hebben we honderden managers en directeuren blij gemaakt met gewaardeerde medewerkers. Ook hebben we honderden kandidaten begeleid bij het zetten van de volgende stap in hun loopbaan. We zijn er trots op dat relaties uitmonden in ambassadeurschap en dat de meeste nieuwe contacten ontstaan vanuit ons bestaande netwerk.

In het afgelopen decennium is typ meer en meer gaan staan voor langdurige en duurzame relaties met onze klanten en kandidaten. Met een eigenzinnig karakter is de drive ontstaan om de klassieke markt van W&S op te schudden. Ons businessmodel geeft klanten zekerheid en vertrouwen in het creëren van succesvolle en langdurige matches. Klein van opzet, groots in denken. De droom om een verandering te bewerkstelligen in een branche waarin traditioneel de transactie en handtekening centraal staan, is nooit verdwenen.

De drive dat het anders kan, vormt de basis voor de komende jaren. We bedanken iedereen die tien jaar typ mogelijk hebben gemaakt. In een jaar waarin, meer dan ooit tevoren, duidelijk wordt wat belangrijk is, koesteren wij onze positie, het werkplezier, de onderlinge collegialiteit en werken we verder aan de volgende periode van typ.

Wij feliciteren daarom Fred én onszelf met tien jaar typ.

Team typ: Hilko, Twyla, Nina, Frederieke, Wouter en alle oud collega’s die bijgedragen hebben aan het succes van typ, waarbij de naam van Eveline als eerste medewerker zeker genoemd moet worden.

Lees ook eens:

Aandacht voor Stagiaires
Aandacht voor de loopbaan begint al bij de stagiaires
Fred Smulders 26 mrt 2018
Typ W&S
De toekomst van W&S
Fred Smulders 26 mrt 2018
Wat is jouw droom?
Wat is jouw droom?
Fred Smulders 21 apr 2018